Camping

Camping ús Wetterpleats biedt 25 standplaatsen in een rustige, natuurlijke en waterrijke omgeving. Elke campingplaats is 120 m2 groot en voorzien van stroom, afvoer en een watertappunt. De sanitaire voorziening bestaat uit een gescheiden dames- en herengedeelte met gratis douches.

Onze camping is gelegen in het weiland achter onze boerderij. Het land waarop de camping is gevestigd is direct gelegen aan de Friese meren de Terhernster en Terkaplester Poelen. Dit open vaarwater staat in verbinding met het Sneekermeer. In de opvaart van de boerderij beschikken wij over aanlegplaatsen, geschikt voor het aanleggen van sloepen en zeilboten met diepgang tot 1 meter. Tevens is dit water is een heerlijke plek om te vissen en te zwemmen.

De Nederlandse betekenis van de naam Wetterpleats is waterboerderij. Deze naam is gekozen, omdat de boerderij met één zijde in het water is gebouwd. Vroeger was er naar de boerderij geen verbinding over het land en moest alles van en naar deze boerderij vervoerd worden via het water. Onze boerderij is niet meer in bedrijf, maar er zijn nog wel dieren aanwezig en er wordt jaarlijks hooi gewonnen van het land.
In 2004 is onze boerderij en erf gebruikt als filmlocatie voor de film 'De Kameleon 2'.

Hieronder vindt u een plattegrond van de camping. Klik op de plattegrond voor een grotere weergave.

Plattegrond